BREAKING

6/recent/ticker-posts

SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC Question Bank 2020

SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC Question Bank 2020 

Hello Students, In this blog post I am going to share with you SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC& Question Bank 2020. I have solved all the questions of Correction of tenses of General English from HSLC 10th examination 1998 to 2020. These questions and answers of Correction of tenses is very important for the upcoming SEBA HSLC Examination 2021. You can see from the following questions that there are many questions which are repeated in the next examination.

SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC Question Bank 2020



SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC Question Bank 2020 

Correct the following sentences by using the correct tense-form of the verbs given in brackets:

SEBA HSLC 10th Examination – 1998

1.                1.    when he entered my room, I – ( Write)  a letter.

        Answer: When he entered my room, I was writing a letter.

2.                 2.    The match (start) before we reached the field.

        Answer: The match had started before we reached the field.

3.                 3.    It is time you ( go) home.

        Answer: It is you went home.

SEBA HSLC 10th Examination– 1999

1.                1.      we  shall wait here until he ( come ) back.

         Answer: We shall wait here until he will come back.

2.              2.       When he come in, I ( write ) a letter.

          Answer: When he come in I was writing a letter.

SEBA HSLC 10th Examination– 2000

1.                1.    He ( walk) across the road when a scooter hit him.

           Answer: He was walking across the road when a scooter hit him.

2.               2.     I wish I ( accept ) the job.

        Answer: I wish  I accepted the job.

3.               3.    Hurry up, the taxy ( wait).

       Answer: Hurry up, the Taxi Is waiting.

SEBA HSLC 10th Examination –2001

1. They ( live) In Delhi for ten years.

    Answer: They have been living in Delhi for ten years.

2.  She died after she ( suffer) for ten years.

    Answer: She died after she had suffered for ten years.

3.  Ten Years ( Pass) Since I met you last.

    Answer: Ten years have passed since I met you last.

 4.  When he come in, it ( be ) all over.

     Answer: When he come in, it was all over.
5.    He ( stay) here until you return.

    Answer: He will Stay here until you return.

SEBA HSLC 10th Examination - 2002 

1.   When he started for office, it still ( rain) 

Answer: When he started for office, it was  still raining.

2.   I ( not meet) my friend for ages.

     Answer: I have not met my friends for ages.

3,   If you ( request ) him he would have helped you.

    Answer: If you requested him, he would have helped you.

4.   She ( work ) In this school since 1090.

     Answer: She has been working in this school since1990.

5.   We two ( be) friends for long.

      Answer: We two have been friends for long.

SEBA HSLC 10th Examination - 2003 

1.    We ...... each other for the last ten years. ( know)

      Answer: We have known each other for the last ten years.

2.     If I ........ his address , I would have contracted him.( know)

      Answer: If I knew his address, I would have contracted him.

3.     Look, there ...... the bus .( go)

      Answer: Look, there goes the bus.

SEBA English Grammar Correct Tense for Class 10 HSLC Question Bank 2020 

SEBA HSLC 10th Examination 2004

1.      He cannot play in the match as he ..... his foot. ( injure)

         Answer: He cannot play in the match as he has injured in his foot.

2.       I wish I ...... help you. ( can)

         Answer: I wish I could help you.

3.      If I ...... you, I should not accept that post. ( be)

         Answer: If I were you, I should not accept that post.

SEBA HSLC 10th Examination 2005

1.       I hurried back to the room.......(feel) very nervous, for it is much easier .......(steal) something than to return it undetected. I .......(open) the door quietly, then ...... ( stand) in the doorway in clouded moonlight. Anil was still asleep. I  ..... ( Creep) to the head of the bed  and my hand ..... ( come) up with the notes.

     Answer: I hurried back to the room feeling very nervous, for it is much easier to steal something than to return it undetected. I opened the door quietly, then stood in the doorway in clouded moonlight. Anil was still asleep. I crept to the head of the bed and my hand came up with the notes.



SEBA HSLC 10th Examination - 2006

1.       Father is not at home, he ...... out. ( go)

          Answer: Father is not at home, He has gone out.

2.        He....... the station before the train departed. ( reach)

          Answer: He had reached the station before the train departed.

It's time we....... home. ( return)

         Answer: It is time we returned home.

SEBA HSLC 10th Examination - 2007

1. The new teacher ....... us now for six months. ( Teach)

        Answer: The new teacher has been teaching us for six months.

2. Mohan ..... home before it started raining. ( reach)

         Answer: Mohan had reached home before it started raining.

3.       He told us that he never ....... a lie. ( tell) 

         Answer: He told us that he had never told a lie.

SEBA HSLC 10th Examination2008

Our teacher ...... to London last year. ( go) 

          Answer: Our teacher went to London last year.

2.       John ....... ( write ) a number of short stories.

         Answer: John has written a number of short stories.

3.        we should never ....... a lie( tell) 

        Answer: We should never tell a lie.

SEBA HSLC 10th Examination- 2009

1. The lady slipped while she ( climb) the steps.

    Answer: The lady slipped while she was climbing the steps.

2.    We shall wait here until he ( come ) back.

      Answer: We shall wait here until he comes back.

3.     He talks as if he ( know ) everything.

      Answer: He talks as if he knew everything.

SEBA HSLC 10th Examination 2010.

1.     He jumped off the bus while it ( move)

       Answer: He jumped off the bus while it was moving.

2.      He said that he .... the  letter. ( post) 

        Answer: He said that he posted the letter.

3.       He ...... a teacher since 1994. ( be) 

        Answer: He has been a teacher since 1994.

SEBA HSLC 10th Examination  2011

1. We (Know) Each Other for the last five years.

         Answer: We have known each other for the last five years.

2.       The other day I met a magician in the bazaar.

       Answer: The other day I met a magician in the bazaar.

SEBA HSLC 10th Examination2012

1. She said that she (will ) help her friend.

     Answer: She said that she would help her friend.

2. The boys ( play ) in the ground when the tree fell down.

    Answer: The boys were playing in the ground when the tree fell down.

Important Topics for SEBA HSLC 2021 Examination

(a)  HSLC 10th English Grammar Determiners solved question bank 1998 to 2020


(b) English Grammar Determiners Class 10 for CBSE, SEBA and Other Boards


SEBA HSLC 10th Examination 2013

 1.      I wish I be a king.

         Answer: I wish I were a king.

2.      The boy ( sleep) don't disturb him.

        Answer: The boy is sleeping, don't disturb him.

SEBA HSLC 10th Examination 2014 

1.       She ( read) a book when I saw her.

         Answer: She was reading a book when I saw her.

2.       She ( be ) a teacher since 2002.

         Answer: She has been a teacher since 2002.


SEBA HSLC 10th Examination2015 

1.        The bell rang after we ( finish ) our work.

         Answer: The bell rang after we had finished our work.

2.       Please ring me up as soon as he ( come)

       Answer: Please ring me up as soon as he comes.

SEBA HSLC 10th Examination 2016 

1.       It is time we ( go ) to bed .

          Answer: It is time we went to bed.

2.        She behaves as if she ( know) everything.

        Answer: She behaves as if she knew everything.

SEBA HSLC 10th Examination 2017

1. If it ( rain), we shall not go out.

        Answer: If it rains, we shall not go out.

2.       We know each other for the last ten years.

         Answer: We have known each other for the last ten years.

SEBA HSLC 10th Examination 2018

1. If I ( be) you, I would not have called him again.

      Answer: If I were you, I would not have called him.

2.      The principal is not in his room, he ...... out( go).

        Answer: The principal is not in his room, he has gone out.

SEBA HSLC 10th Examination2019

 1.       They ......... in Delhi for ten years. (live) 

           Answer: They have been living in Delhi for ten years.

2.        When he came, it ( be) all over.

        Answer: When he came, it was all over.

3.       He( stay) here until you return.

        Answer: He will stay here until you return.

SEBA HSLC 10th Examination 2020

1.       I (go ) there before she went.

         Answer: I had gone there before she went.

2.       Ten years ( pass) since I met you last.

        Answer: Ten years have passed since I met you last.

3.        When she came I ( write) a letter.

        Answer: When she came I was writing a letter.



Students, I hope this blog post is very helpful for your upcoming SEBA HSLC Examination 2021. If you have any doubts about this writings, please write in the comment box so that I could improve it. 


Post a Comment

1 Comments